Når man skal vælge et godt domæne, så kan der virkelig være rift om de gode navne. For hvis man har et godt navn, som klinger, og som måske også har været flittigt besøgt af folk. Så kan det være mange penge værd. Derfor er det også vigtigt, at man får søgt om sit domæne, lige så snart, man ved om det er det, man gerne vil have. Ellers kan man risikere, at der er andre, som løber med det i stedet for en selv. Og så er der altså ikke så meget at gøre ved det så. Så må man vente på, at lejeperioden for det domæne udløber, så man kan være heldig selv at komme til at leje det. Men ellers er der også muligheden for at være en smule kreativ med den måde, som man staver navnet på. For man kan jo indsætte bindestreger, bruge en alternativ stavemetode eller noget andet. Alt sammen noget, som kan gøre, at man får det navn, som man gerne vil have alligevel. Fordi det nu engang er det, som passer bedst til den virksomhed, service, eller blog, som man gerne vil fortælle andre omkring online.

 

Hvad skal endelsen på domænet være

Om man vil have .dk eller .com på sit domæne, kommer an på, hvad man skal bruge hjemmesiden til. Regner man med at få internationale kunder eller besøgende, så vil det helt sikkert være en god ide, at få endelsen .com Men så skal man også tænke over, at det er en anden udbyder, man får til sit domæne. Vælger man i stedet for endelsen .dk så er det i stedet for DK Hostmaster, der udbyder selve domænet til en. Det er dem, man lejer det af, kan man sige. Men alt efter om man skal have .dk eller .com efter domænet, skal man jo også tænke over de bogstaver, som man bruger. De har jo som bekendt ikke æ, ø og å i deres alfabet. Derfor vil det være dumt, at bruge disse, hvis man også gerne vil have besøgende fra udlandet. Så skal man i hvert fald vælge at købe domænet, som indeholder den internationale stavemetode med ae, oe og aa. Det kunne i hvert fald være en måde, at gribe det an på. De forskellige navne, kan man allerede nu tjekke ud.

 

Pønser du på at overtage et gammelt domæne

Hvis du pønser på at overtage et domæne, som allerede har været brugt af andre. Så er det en rigtig god ide, at tjekke den tidligere historie på dette. Det kan jo være, at domænet har en skidt fortid, som man ikke ønsker at blive associeret med. Så vil man måske gerne vide dette, inden man går i gang med at leje dette domæne. Det kan måske også være grunden til, at det lige pludselig er blevet ledigt. Hvis man gerne vil tjekke historie på dette, så er det faktisk ret nemt og hurtigt at gøre online. Så for sin egen sikkerheds skyld, så kan man altså lige så godt gøre det, inden man skriver under på nogen lejekontrakt. Så kan man jo altid vurdere her ud fra, om det er det domæne, man gerne vil have. Hvis man i stedet for gerne vil købe et nyt, men tjekke om det allerede er taget af andre. Så er det det, man tjekker via linket længere oppe. Hvis det er ledigt, og man gerne vil købe det. Så skal man igennem en af de forskellige registratorer, som der findes. Her kan man selv frit vælge, hvilken man vil bruge.

Author

kristian@move-marketing.dk
Total post: 55