Det største danske online galleri – Galleri Mynewart.dk – sælger malerier og plakater som aldrig før.

 

Danskerne køber farverige malerier og moderne plakater til deres hjem som aldrig før. Galleriet Mynewart.dk, der er Danmarks største galleri på nettet, oplever et boom i salget af førnævnte. Herunder følger historien og opstarten af firmaet, der på kort tid har opnået stor succes.

 

Galleri Mynewart.dk er navnet på galleriet, der i starten af 2016 blev grundlagt af to unge iværksættere fra Sønderborg på Als i det sydlige Jylland. Iværksætterparret, Malthe og Julie, grundlagde Galleri Mynewart.dk som en modpol til de traditionelle danske gallerier, hvor malerierne koster mange tusinde kroner. Iværksætter-parret havde selv stået i en situation hvor de var på udkig efter malerier til deres nye hjem, og der oplevet hvor svært det var at købe malerier til en pris, hvor alle kan være med. På baggrund af dette fik de etableret kontakt til en håndfuld udenlandske kunstnere, der var i stand til at male flotte malerier af høj kvalitet til priser, der lå væsentlig under hvad de danske gallerier tog for deres. Kunstnerne var lige så passionerede og dedikerede til deres arbejde som deres danske kollegaer, men grundet helt andre leveomkostninger var de i stand til at sælge deres værker til lavere priser. Dette sammenholdt med, at iværksætter-parret lavede nogle store indkøbsaftaler, kom priserne ned på et sådant niveau, hvorved de kunne videresælges fra galleriets egen hjemmeside til ganske favorable priser. Dette har danskerne fået øjnene op for, og Galleri Mynewart.dk har derfor stor succes med salget af deres kunst.

 

Den abstrakte kunst hitter

 

Hvis man spørger iværksætter-parret hvilken type kunst, der virkelig hitter, ja, så er svaret ganske klart: Abstrakte malerier. Parret udtaler dertil: ”Vi oplever en kæmpe interesse for den abstrakte kunst. Danskerne er vilde med at få de abstrakte malerier ind i deres hjem. Der er selvfølgelig også nogle, der fortrækker malerier med motiver, men det abstrakte udtryk er virkelig dét, der hitter i disse tider.” Hvis man spørger parret hvad det skyldes er svaret også ganske klart: ”Vores hjem bærer meget præg af den moderne tid vi lever i. Vi indretter os i grove træk ret ens. Vi køber strømlinede køkkener, maler vores vægge lyse og vores lofter hvide. Vi køber stilrene og moderne møbler i bolighusene. Vores hjem fremstår derfor ofte meget ens, og lige præcis her kommer malerier, og i særdeleshed abstrakte malerier virkelig til deres ret. Ved at kombinere vores stilrene og moderne hjem med et stort og flot abstrakt maleri, skabes der en fantastisk synergieffekt, hvor det ”pæne” og neutrale møder det ”rodede” og farverige. Derudover oplever vi, at især de store malerier er meget eftertragtede.”

 

Fremtiden byder på plakater og store malerier

 

Galleriet har en klar plan for at sikre vækst i fremtiden. Store malerier og plakater. Parret udtaler hertil: ”Vi oplever en stor efterspørgsel på store malerier. Store malerier er normalt meget dyre i de danske gallerier, og derfor er det ikke ofte, at folk har sådan nogle hængende. Men når et stort maleri lige pludselig kan købes til en ganske rimelig pris, ja, så bliver folks interesse vækket. Derfor er planen for galleriet, at vi skal have bedt vores kunstnere om at male et stort antal store malerier. Derudover er vi ved at gøre klar til at introducere plakater på siden. Plakater og malerier hænger fint samme, da begge dele går under kategorien ”kunst til væggen”. En plakat er selvfølgelig ikke unik på samme måde som et håndmalet maleri, men det er alligevel kunst. Vi ønsker i den forbindelse at etablere et samarbejde med en lang række danske såvel som udenlandske designere/grafikere, der kan udforme motiverne på vores plakater, således at vi kan skille os ud på det område. De fleste er nemlig meget interesserede i at få et produkt, som ikke hænger på alle naboernes vægge. Vi regner med at starte salget af plakater i foråret 2017 på galleriets hjemmeside såvel som søstersiden www.mode-plakater.dk.

Author

kristian@move-marketing.dk
Total post: 53