Elsker du at bruge hænderne og se fremskridtet i dine gør det selv projekter? Det er skønt at lave noget med hænderne og skabe noget nyt. Så slipper du også for at betale i dyre domme for håndværkere eller arbejdsmænd. Dog skal man også kende sine begrænsninger. Det er ikke alt, som er lige let at gøre på egen hånd. Du kan eksempelvis nemt lære at sy din egen kjole, men hvis du skal have en rensning af tagrender, kan det være en god idé at ty til professionelle. Dette er nemlig en kompliceret proces, som de fleste ikke kan klare alene.

Kend dine begrænsninger

Er du en haj til gør det selv projekter? Det er en stor fordel at have, for så slipper du nemlig for at bruge penge på håndværkere. Dog er det også vigtigt, at du kender dine begrænsninger. Det er vigtigt, at du ikke giver dig i kast med projekter, som du ikke kan overkomme. Hvis du skal have lavet en rensning af tagrender, er det eksempelvis vigtigt, at det bliver gjort ordentligt. Det samme kan siges ved alle andre ting i huset. Hvis du ikke har erfaring med rensning af tagrender, bør du kontakte en professionel til at klare jobbet.

Lav dit eget tøj

Mangler du et nyt gør det selv projekt? Du kunne eventuelt lære at sy dit eget tøj. Det er nemmere end du tror. Det eneste du skal bruge er en symaskine, noget tråd, knappenåle og et mønster. Et mønster er en slags skabelon af tøjet, som du skal sy efter. Du kan også sy uden et mønster, men denne proces er langt sværere. Som nybegynder er det mest fordelagtigt at sy efter et nemt mønster. Du kan eventuelt starte med at lave din egen nederdel. Dette er et nemt projekt, som ikke tager meget af din tid. Så behøver du ikke at sætte en hel dags arbejde af til dit syprojekt. Du kan købe et mønster nede i din lokale sy-butik. Mønstre koster normalt ikke mere end 30-50 kroner. Stoffet kan derimod godt koste en del. Derfor er det ikke specielt billigt at sy sit eget tøj, frem for at købe det i butikken. Dog er sy-processen en værdifuld og underholdende proces, som du bør prøve.

Giv dit hus en renovering

Er du handy med fingrene? Så bør du give dit hus en opgradering. Når du renoverer og istandsætter dit hus, øger du husets værdi. Det vil sige, at du kan sælge det for en højere pris, end hvad du købte det for. Så hvis du har en uddannelse indenfor håndværkerfaget, eller måske bare er selvlært, bør du gå i gang med at renovere dit hus med det samme. Måske trænger væggene til en omgang maling? Måske er badeværelset blevet umoderne? Måske trænger du til at få lavet en rensning af tagrenderne? Alle disse projekter øger dit hus værdi. Dertil bliver du og dine familiemedlemmer gladere for at bo i huset, hvis det er nyrenoveret og flot at kigge på.

Author

kristian@move-marketing.dk
Total post: 53