InDesign er et program, der er udviklet til dig, det arbejder med trykte medier. Lige meget om det er en lille flyer, en større folder eller måske en hel bog, så kan InDesign hjælpe dig med at sætte det op og få det til at se godt og professionelt ud.

Både funktionerne og anvendelsesmulighederne for programmet er rigtig mange, så derfor er det en rigtig god ide at bruge noget tid på at sætte dig ind i, hvad det er du kan bruge InDesign til og, hvordan du sikrer dig, at du får det bedste ud af det helt fra start.

Herunder kan du læse mere om programmet og få tips til, hvordan du kommer godt fra start med InDesign.

Hvad er InDesign?

Helt kort er InDesign en udbygning af det du kender fra Microsoft Word. Det er et program, der er ideelt til tekstbehandling og udarbejdelse af længere dokumenter, hvor du gerne vil have større indflydelse på det grafiske aspekt – netop derfor er det også et populært program blandt folk, der arbejder professionelt med grafisk opsætning af tekster og billeder til bandt andet:

 • Plakater
 • Brochurer
 • Flyers
 • Dokumenter
 • Magasiner
 • Bøger

Det giver dig frit spil og gør det muligt at flytte rundt op og placere de forskellige elementer på millimeter præcision. For dig betyder det helt enkelt, at der er større bevægelsesfrihed og mere plads til at være kreativ i dit arbejde med forskellige elementer i samme dokument.

Indstillingerne

Der er rigtig mange indstillinger at tage stilling til, når du først åbner programmet og du kan med ganske få klik gøre det meget lettere for dig selv at manøvrere rundt i funktionerne, hvis du fra starten sørger for at få indstillet dem korrekt. Det handler om små ting, som:

 • Ruler units, der skal indstilles til millimeter
 • Strokes, der skal indstilles til points
 • Du skal vælge ’Document’, når du skal vælge hvilken form for dokument du vil arbejde i – med mindre du skal skrive en bog, hvor du naturligvis skal vælge ’Book’.

Med disse indstillinger på plads kan du så småt gå i gang med at arbejde på dit første projekt, for når du vælger ’Doument’ kommer du videre til næste det af indstillingerne, hvos du skal til at sørge for at dit projekt får det rette lay out. Her skal du tage stilling til:

 • Spalter
 • Mellemrum og marginer
 • Om du ønsker enkelt sider eller sider, der ligger som i en bog facing pages

Når du har gjort det, kan du gå i gang med at atbejde videre med det du vil putte ind i dit dokument, som tekst og billeder.

Kom godt videre

Det er de helt basale indstillinger for programmet, men du kan få meget mere ud af det og netop fordi der er så mange muligheder at arbejde med, kan det være en god ide at overveje om du skulle investere i et kursus i InDesign. Det er muligt at tage kurser som privatbruger, men der findes også en række spændende kurser der kan hjælpe ansatte og medarbejdere videre i kendskabet til programmet.

Er du bekendt med programmet findes der på samme måde også kurser for øvede brugere, der kan vise dig vejen igennem de mere avancerede indstillinger og gøre dig til en professionel bruger, som har styr på hele programmet og de funktioner det tilbyder.

Hvad enten det er som gruppe eller privatperson du vælger at tilmelde dig et kursus, så kan du være sikker på at få god og professionel vejledning gennem hele forløbet og ende med at have en langt større kendskab til anvendelsesmulighede og funktioner end før.

Author

kristian@move-marketing.dk
Total post: 53