Hvis du står og mangler nye håndboldsko kan det være lidt en jungle at finde den helt rigtige sko. Men med lidt kendskab og vejledning kan det blive ret nemt at finde en rigtig sko. Der er nogle særlige ting man skal være opmærksom på når man vælger en ny håndboldsko, for den skal simpelthen indeholde nogle bestemte kvaliteter for at den er godt egnet til håndbold. Helt simpelt er det stødabsorbering og stabilitet, der er vigtigt i stort set alle former for fodtøj, da det skåner din krop mest muligt. Men ved håndbold hvor skoen er hårdt belastet er det endnu vigtigere for at det ikke skal skade kroppen.

Et godt makkerpar

Stabilitet og skoens evne til at absorbere stød er nøglen til en særlig god håndboldsko. Sikkerhed er vigtigt for ikke at glide og kunne lave retningsskift, hvis du kører mand mod mand og du ikke har stor kraft ind i situationen. Når du må skifte retning vælger man det ene ben for at skubbe fra med, det stiller store krav til håndboldskoen, fordi de derved får hele ens kropsvægt på et lille sted af selve skoen. Af denne simple årsag er det virkelig vigtigt at håndboldskoen ikke viger, fordi det vil mindske muligheden for at ændre retning enormt. Absorbering af stød er påkrævet når man taler om håndboldsko, og af denne årsag er det vigtigt at dine nye fodtøj er stødabsorberende minimum i bagstykket og gerne i både bagstykket og forfodsstykket. hvis du løber op af banen er det nødvendigt med aflastning og specielt når du lander bag efter et ryk skal man prøve på at nedsætte de vibrationer, som mærkes op gennem knæ så meget som muligt. Hvis man er ligeglad med stødene kan man få belastningsskader og blive nødt til at stå over i perioder, hvilket aldrig er sjovt, når man er sportsudøver.

Hurtig over banen

Hvor meget dine håndboldsko vejer er også betydningsfuldt, da det kan være et forspring at bruge så let fodtøj der er mulighed for, fordi det er nemmere at rykke fødderne i tyndt fodtøj. Hvor lette dine håndboldsko er, har en betydning for dit spil, da det er lettere at flytte fødderne i tynde sko. Dog skal det nævnes at hvis man er back eller streg er det godt at have sikkerhed frem for mindre vægt i ens håndboldsko. De mindre tunge håndboldsko er almindeligt til fløjspillere, som har høj fart, der kan anvende hvis der skal laves retningsskift. På den anden side er de andre positioner ofte er afhængige af mere eksplosivet, som starter med at skifte retning og derfor er stabilitet mere betydningsfuld.

Men hvad vælger man så?

Den lidt lettere måde at vælge håndboldsko på er at kigge på de store og anerkendte mærker der er af håndboldsko. Det er for eksempel Mizuno håndboldsko og Asics håndbolsko der er topvalget blandt de professionelle udøvere af badmintonsporten. Asics og Mizuno er begge to japanske producenter af sko. Dette har de været i gennem mange år, i starten lavede Asics for eksempel løbesko, og fik inspirationen til håndboldsko da håndboldspillere i en periode begyndte at spille i løbesko. Det er to producenter af sko til mange forskellige sportsgrene, og nemt så en fidus i at producere sko til badminton, ved at udnytte den viden de allerede har omkring sko til at lave nogle hånboldsko der passer til selv eliten inden for håndbold. Derfor viser det også tydeligt at det er to mærker der tager kunden seriøst, og helt sikkert vil producere og udvikle for at følge med det der sker i sporten, fordi det er der kunderne er.

Det er muligt at blive meget klogere på håndboldsko fra både Asics og Mizuno hos min favorit butk på dette link: håndboldsko

Author

kristian@move-marketing.dk
Total post: 53