I sommervarmen er det meget sjældent, at man laver en flæskesteg og spiser den med sovs og kartofler. Det er noget, som især hører vinteren til. Det betyder dog ikke, at man godt kan nyde en god flæskesteg om sommeren. Det vil dog for det meste være i en helt anderledes form end det vil være om vinteren, hvor man nyder stegen, som en steg med hvad dertil hører. I stedet kan man lave en god flæskesteg og lave en flæskestegssandwich. En sådan sandwich har stort set alle de samme ingredienser som den almindelige steg. Den bliver dog lettere i det da man har det hele i en sandwich. På siden https://romanovich.dk/flaeskesteg kan du blive klogere på at finde ud af hvordan du kan lave en god flæskesteg.

En flæskesteg skal laves ordentligt

Uanset om du laver en flæskesteg om vinteren eller om sommeren så handler det om at den skal laves godt. For det er ikke kun hvis du serverer stegen med kartofler og sovs, at det er vigtigt, at den tilberedes på den rigtige måde. Tilberedningen har nemlig også meget at sige i forhold til hvor god din flæskestegssandwich bliver. Derfor handler det om at lave en rigtig god tilberedning, som gør, at der kommer så meget smag som muligt frem. Noget af det man skal gøre lige meget hvad er at købe en kamsteg. For folk, der aldrig har købt en flæskesteg kan det være lidt overraskende. For i så fald går man ned i et supermarked, kigger i køledisken og går ud fra, at der vil være en kødbakke, hvorpå der står flæskesteg. Det er dog ikke tilfældet, for det man skal have fat i er i stedet en kamsteg.

 

Når man skal lave stegen er det en god ide at få slagteren til at forskære sværen. Kigger man på en flæskesteg vil man lægge mærke til, at der altid er striber i sværen. Det er ikke noget, som sker af sig selv fra naturens side. Derimod er det noget, som gøres efter svinet er slagtet og inden stegen kommer i ovnen. Det er enten noget du selv kan gøre eller få en professionel til. Da de fleste ikke har så stor erfaring med dette får de nogen til det i stedet. Gør du det selv er det vigtigt, at du er opmærksom på ikke at skære ned i kødet. Så vil kødsaften nemlig gøre sværen blød og det er lige præcis det du ikke ønsker.

Når flæskestegen skal i ovnen

Når du har skåret i sværen så skal du gnide lidt salt ind i kødet. Igen er dette med til at gøre, at sværen bliver helt sprød. Dernæst bør du sætte flæskestegen op på risten du har stillet frem. Denne riste skal placeres over en bradepande, eller et ovnfast fad. Hvis du bruger det ovnfaste fad kan du af og til være så heldig, at der følger en rist med. Det gode ved denne rist er, at det er med til at flæskestegen hæves lidt op over det ildfaste fad.

Author

kristian@move-marketing.dk
Total post: 57