Langt de fleste husejere i landet ser de positive aspekter ved at anlægge deres egen køkkenhave. Dette er perfekt at gå og hygge om, mens man rent faktisk sørger for at grøntsagerne på spisebordet er så friske som de kan være. Men der er mere til at holde en køkkenhave, end blot at drømme om at eje den.

 

Som det første nødvendige tiltag, er du nødt til at rent faktisk gøre plads til disse grøntsager i din have. Gulerødder og kartofler kan naturligvis ikke blot plantes midt på græsplænen. Der skal derimod skæres et lille udsnit af haven fra, der kan indeholde de grøntsager, eller andre ting, du ønsker at have i din køkkenhave.

 

Et andet god tip er noget så simpelt, som at sørge for at du har tid til din køkkenhave. Den vil ikke skulle bruge konstant pleje, men det er en god idé at holde et vågent øje med dine grøntsager, for at sørge for at de får nok vand. Hvis du vil have smukke grøntsager produceret i din køkkenhave, skal du selvsagt også have tid til at gro dem.

 

Disse grøntsager er perfekte til en dansk køkkenhave

Der er mange muligheder, når det kommer til at vælge frugt og grønt til din have. Dette er blot et mindre udsnit af dine mest oplagte muligheder:

 

  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Forskellige spiselige blomster
  • Spinat
  • Løg

 

Disse er uden tvivl dem, som du vil løbe ind i, i størstedelen af de danske køkkenhaver. Dette er der mange grunde til. Blandt andre er det en vigtig faktor, at disse kan gro hurtigt og sundt i det danske klima. Desuden er de en standard del af diæten i de fleste danske hjem. Ved at gro disse grøntsager, sikrer du derigennem en sund og fuldstændigt hjemmelavet aftensmad. Diverse krydderurter er endnu en kendt klassiker, der uden tvivl er værd at overveje. Krydderurter, og eksempelvis de spiselige blomster, er mere overskuelige at gro for de fleste. Derfor er elementer som disse uden tvivl et godt sted at starte, hvis du tvivler på dine egne kundskaber og grønne tommelfinger.

 

Sørg for at have det korrekte muld

En faktor som mange mennesker overser, er vigtigheden af at ligge inde med det korrekte muld. Hvis mulden skal bruges til din køkkenhave, er det uden tvivl højbedsmuld du skal lede efter. Højbedsmuld er en blanding af muld, kompost, naturgødning og bakkesand. Dette giver dig en let jord, der er ekstremt nem at plante i. Desuden kan du bruge højbedsmuld til hele din køkkenhave, da langt de fleste grøntsager gror helt fint i denne form for jord. Se eksempelvis her: https://havehandel.dk/produkt/hoejbedsmuld-1000-liter/, for at finde 1000 liter højbedsmuld til din have.

 

Når du har købt din højbedsmuld til din køkkenhave, kan du desuden bruge den til mange andre ting. Eksempelvis kan du bruge den til højbede, eller til diverse krukker der skal plantes blomster i. Hvis du planlægger at anlægge en køkkenhave, bør der stå højbedsmuld i skuret.

Author

kristian@move-marketing.dk
Total post: 53